Hopp til innholdet

Spillkult er en spillkulturfestival som arrangeres av Spillmakerlauget Sør i Kristiansand.
I år finner den sted for første gang på Aladdin kulturhus, med presentasjoner og panelsamtaler i Rød sal, og stands i foajéen.

Inngang er gratis!

Arrangementet har fått tilskudd fra Norsk filminstitutt og Sørnorsk filmsenter.

Sammensetningen av programmet har blitt til gjennom samarbeid med våre partnere Kristiansand arkade & flipperspillforening, Spillsenteret i Kristiansand og Spillhuset i Bergen.

Program

Presentasjoner:

13–13:45: Spillbyen Bergen
med Maria Eriksen fra Spillhuset i Bergen

14–14:45: Flipperspill
med Morten Søbyskogen fra IFPA Norway

Paneler:

15:30: The Sims
Deltakere:
Tanya Pettersen, Fædrelandsvennen og LevelUp
Frida Danmo, LevelUp
Moderator: Line Reichelt Føreland, UiA

16:30: Norsk spillkultur
Deltakere:
Tanya Pettersen, Fædrelandsvennen og LevelUp
Frida Danmo, LevelUp
Moderator: Line Reichelt Føreland, UiA

Spillbyen Bergen

Maria Eriksen (37) er daglig leder i Spillhuset Bergen, og har jobbet frem prosjektet fra konsept til realitet med åpning i 2022. Spillhuset Bergen er et gratis fritidstilbud og en kulturarena på over 1000m2 for spillinteresserte midt i Bergen sentrum. Hun har bakgrunn som statsviter, og var tidligere prosjektleder i Bergen Spillfestival.

Hun kommer til Spillkult i Kristiansand for å fortelle om Spillhuset og andre ting som skjer i spillbyen Bergen.

Flipperspill

Morten Søbyskogen fra Oslo er en dedikert turneringsspiller og flipperspill-samler og har vært en sentral skikkelse innen det norske flipperspillmiljøet siden 2014. Han har vært med på å starte flere flipperspillklubber i Oslo, i tillegg til å være IFPA country director, som er bindeleddet mellom IFPA (Internation Flipper Pinball Association) og det norske turneringsmiljøet (spillere og arrangører).

Han kommer til Spillkult i Kristansand for å fortelle om historien til flipperspill, hvordan disse teknisk fungerer og vil også snakke om å lage sitt eget flipperspill, som han holder på med.

Panel om The Sims

Helt siden år 2000 har The Sims-spillene spredt mye glede blant spillere med mange muligheter innen design av drømmehus og simulering av hverdagsliv. Mange vil kanskje si at The Sims er et typisk jentespill, men er det egentlig bare det?

På Spillkult i Kristiansand får vi besøk av entusiaster av spillserien, som vil fortelle om hver sin opplevelse av spillene selv og fellesskapet rundt. Disse er spillanmelder Tanya Pettersen fra Fædrelandsvennen og spillanmelder Frida Danmo fra LevelUp. Moderator er universitetslektor Line Reichelt Føreland fra UiA.

Panel om norsk spillkultur

Det siste panelet i årets Spillkult dreier seg om kulturen som blir skapt i norske dataspill og hva norske spillere faktisk spiller. Dataspill er en stor norsk kultureksport målt i omsetning, men innenlands er det foreløpig få som kjøper norske spill. Vi spør om norsk spillkultur har noe særegent ved seg eller om det er likt spillkulturen ellers i verden.

Deltakere er spillanmelder Tanya Pettersen fra Fædrelandsvennen, spillanmelder Frida Danmo fra LevelUp og daglig leder Maria Eriksen fra Spillhuset i Bergen. Moderator er universitetslektor Line Reichelt Føreland fra UiA.